Crocant cu lapte de cocos
PrinteazaO reteta de crocant cu lapte de cocos din: foi de placinta, ananas, scortisoara, zahar, zahar pudra, ulei, unt, lapte integral, galbenusuri si nuca de cocos.
- 10 foi de plăcintă
- 1 ananas
- 1 lingură scorţişoară pudră
- 1 lingură zahăr pentru glasat
- 50 g zahăr pudră
- 150 ml ulei
- 20 g unt
pentru crema englezească:
- 1 l lapte integral
- 8 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 100 g nucă de cocos rasă
Mod de preparare:
Pregătirea cremei: puneţi nuca de cocos şi laptele într-o cratiţă, aşezaţi-o pe foc şi, când clocoteşte, daţi-o deoparte, acoperiţi-o şi lăsaţi să infuzeze timp de 15 min, apoi strecuraţi-o. Bateţi gălbenuşurile cu zahăr, într-un castron. Fără să vă opriţi din bătut, turnaţi laptele de cocos, cald. Turnaţi din nou compoziţia în cratiţă şi puneţi-o pe foc mic, să se îngroaşe, amestecând şi având grijă să nu clocotească. Lăsaţi să se răcească şi puneţi în frigider.
încălziţi puţin ulei într-o tigaie mare şi puneţi în ea o foaie de plăcintă, să se rumenească cca 1 min, apoi scurgeţi-o pe hârtie absorbantă. Procedaţi la fel cu toate foile, adăugând, de fiecare dată, câte puţin ulei.
Curăţaţi ananasul şi tăiaţi-l în felii foarte subţiri. Caramelizaţi-le într-o tigaie, cu untul şi zahărul pudră.
Aşezaţi o foaie de plăcintă pe platou! de servit. Puneţi câteva felii de ananas deasupra, acoperiţi cu o altă foaie şi reluaţi până la epuizarea tuturor ingredientelor. Pudraţi suprafaţa cu scorţişoară şi cu zahăr pentru glasat. Serviţi cu crema de cocos foarte rece.
Crocant cu lapte de cocos
Pofta buna!