Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

Printeaza

Placintele picante cu peste afumat, oua si salata din: macrou, piure de cartofi, ceapa verde, pasta de curry, faina, ulei de masline extravirgin, oua, frunze de salata, coriandru si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 300 g macrou
  • 300 g piure de cartofi
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 lingura pasta de curry
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 4 oua
  • 200 g mix frunze de salata
  • frunzele de la 1/2 legatura de coriandru
  • sucul de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se rupe peştele în fâşii mari, dând deoparte pielea şi oasele. Se amestecă fâşiile de peşte, piureul de cartofi, ceapa şi pasta de curry, apoi se formează cu mâinile patru chiftele cilindrice.

Se lasă la rece în frigider 10 minute sau maximum 24 de ore. Se presară fiecare plăcintuţă cu puţină făină.

Se încălzeşte o lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă, apoi se prăjesc plăcinţelele 3-5 minute pe fiecare parte, până devin aurii şi s-au încălzit bine. Intre timp, se pune apa la fiert într-o cratiţă.

Se pun ouăle uşor în apă. Se lasă să fiarbă 4 minute – dacă vrei ouă cleioase – sau 6 minute – dacă le vrei mai tari.

Se scot şi se curăţă de coajă. Seamestecă laolaltă frunzele de salată, cele de coriandru, sucul de lămâie şi 2 linguri de ulei. Se servesc plăcinţelele de peşte cu salata alături şj cu un ou deasupra.

Placintele picante cu peste afumat, oua si salata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.