Prajitura cu glazura de martipan

Printeaza

O reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie, galbenus si frisca.

Ingrediente:Prajitura cu glazura de martipan

aluat:

  • 400 g faina
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • sare

topping:

  • 1,2 kg prune
  • 50 g zahar
  • 200 g martipan
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 galbenus
  • 1 lingura frisca

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina, drojdia, zahărul şi zahărul vanilinat. Adăugaţi laptele călduţ, untul moale şi un praf de sare. Frământaţi aluatul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 30 de minute să crească. Tăiaţi prunele în jumătate şi curăţaţi-le de sâmburi.

Amestecaţi zahărul cu prunele. Tăiaţi marţipanul cubuleţe şi frământaţi-l cu zahărul pudră şi sucul de lămâie. Lăsaţi-l la rece. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.

Frământaţi aluatul încă o dată. întindeţi 3/4 din aluat într-o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi-l 10 minute să crească.

Radeţi jumătate din marţipan peste prăjitură, apoi aşezaţi prunele. Bateţi gălbenuşurile cu frişca. Intindeţi separat restul aluatului şi marţipanul.

Aşezaţi-le unul peste celălalt, rulaţi-le şi tăiaţi-le fâşii subţiri. Aşezaţi-le peste fructe în formă de grătar.

Ungeţi-le cu gălbenuş şi coaceţi prăjitura 30 – 35 min. Presăraţi-o cu zahăr pudră şi serviţi-o.

Prajitura cu glazura de martipan

Prajitura cu glazura de martipan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.