Inimi crocante cu frisca si capsuni
PrinteazaO reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina, frisca, capsuni si zahar pudra.
- 1 foaie de aluat foiaj
- un pic de faina, pentru presarat
- 200 ml frisca
- 150 g caspuni, curatate si taiate subtiri
- cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 22C/gaz 6. Pe o suprafata presarata cu faina, se imprastie putin zahar, apoi se intinde foaia de aluat. Se decupeaza, cu un cutit sau cu o forma de biscuiti, patru inimi. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se presara cu zahar.
Se aşază bucăţile sub formă de inimă în tavă, se presară cu zahăr, apoi se acoperă cu hârtie de copt. Peste hârtie se aşază o a doua tavă, care va împiedica aluatul să-şi modifice forma în timpul coacerii.
Se dă la cuptor 25 de minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit.
Se bate frisca cu un mixer, până îşi dublează volumul. Cu ajutorul unui poş cu vârf stelat, se acoperă două dintre inimi cu Hulala bătută. Apoi se pun feliile de căpşuni, într-un strat uniform.
Se acoperă cu celelalte inimi de foitaj. Se decorează cu cristale de zahăr sau cu zahăr pudră.
Inimi crocante cu frisca si capsuni
Pofta buna!