Fursecuri umplute cu gem de caise
PrinteazaO reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra.
- 250 g unt
- 200 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 400 g faina
- un varf de cutit bicarbonat
- un vard de cutit sare
umplutura:
- 200 g gem de caise
- 4 linguri nuci pisate
ornare:
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat şi când acesta este omogen întindeţi din el o foaie cu grosimea de 4-5mm. Tăiaţi cu un păhărel sau cu o formă rotundă rondele.
Din jumătate de rondele decupaţi cu un păhărel sau o formă mai mică decât prima alte rondele, în aşa fel încât să obţineţi nişte inele de aluat.
Coaceţi rondelele şi inelele la foc potrivit, până devin aurii. Amestecaţi gemul cu nucile pisate şi ungeţi rondelele coapte cu un strat uniform de umplutură.
Lipiţi deasupra câte un inel de aluat. Pudraţi fursecurile cu zahăr praf.
Fursecuri umplute cu gem de caise
Pofta buna!