Paste catalane in supa de rosii
PrinteazaO reteta de paste catalane in supa de rosii din: rosii, usturoi, ceapa, coaja de portocala, frunze de dafin, cimbru, sofran, bulion de legume, zahar tos, ulei de masline, fidea, sare, piper si busuioc verde.
- 500 g rosii, tocate
- 1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, curatati de coaja
- 150 g ceapa, tocata
- o fasie de coaja de portocala de aproximativ 5 cm lungime
- 2 frunze de dafin si 2 crengute de cimbru verde, intr-o legatura
- 10-12 stigme de sofran
- 600 ml bulion de legume
- Putin zahar tos marunt
- 1 lingura ulei de masline
- 225 g fidea, rupta
- Sare si piper negru
ornare:
- crengute de busuioc verde
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita rosiile, usturoiul, coaja de portocala, verdeata, sofranul, bulionul si zaharul si se dau in clocot. Se pune capac, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 20 de minute.
Se scot verdeata si coaja de portocala, apoi se piureaza fiertura intr-un blender sau cu un mixer.
Se pune piureul in tigaie si se adauga uleiul, fideaua, sare si piper dupa gust. Se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic, fara capac, 8-10 minute, amestecand ocazional, pana cand pastele sunt fierte si bulionul s-a ingrosat.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust si se servesc ornate cu busuioc.
Paste catalane in supa de rosii
Pofta buna!