Prajitura cu mere, miere si nuci

Printeaza

O reteta de prajitura cu mere, miere si nuci din: faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar, miere, ou, galbenus, unt, mere, suc de lamaie, miere, praf de scortisoara, zahar vanilat, budinca de vanilie, nuca si stafide.

Ingrediente:Prajitura cu mere, miere si nuci

aluat:

  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 50 g zahar
  • 50 g miere lichida
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 150 g unt

umplutura:

  • 1,2 kg mere
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 60 g miere
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 100 g miez de nuca tocat
  • 100 g stafide

 

Mod de preparare:

Framantati ingredientele pentru aluat si formati o sfera. Infasurati-l in folie alimentara si lasati-l circa 30 de minute la frigider. Intindeti 2/3 din aluat.

Ungeti cu grasime o forma rotunda (26 cm) si tapetati-o cu aluat pregatit, apoi intepati-l cu furculita. Lasati o margina libera.

Preincalziti cuptorul la 180C. Curatati merele, indepartati-le semintele, apoi taiati-le rondele. Amestecati-le cu sucul de lamaie, mierea, scortisoara, zaharul vanilat, budinca de vanilie, nucile si stafidele.

Intindeti restul de aluat de aluat pe o hartie de copt, de marimea formei. Cu ajutorul hartiei rasturnati-l peste amestecul de mere si presarati-l usor. Intepati din nou prajitura cu furculita si coaceti-o circa 50 de minute.

Lasati-i sa se raceasca in forma si presarati-o cu zahar pudra, dupa care taiati-o bucatele.

Prajitura cu mere, miere si nuci

Prajitura cu mere, miere si nuci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.