Prajitura cu mere, miere si nuci
PrinteazaO reteta de prajitura cu mere, miere si nuci din: faina, praf de copt, coaja de lamaie, zahar, miere, ou, galbenus, unt, mere, suc de lamaie, miere, praf de scortisoara, zahar vanilat, budinca de vanilie, nuca si stafide.
aluat:
- 300 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 50 g zahar
- 50 g miere lichida
- 1 ou
- 1 galbenus
- 150 g unt
umplutura:
- 1,2 kg mere
- 3 linguri suc de lamaie
- 60 g miere
- 1 lingurita praf de scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- 1 pachet budinca de vanilie
- 1 pachet budinca de vanilie
- 100 g miez de nuca tocat
- 100 g stafide
Mod de preparare:
Framantati ingredientele pentru aluat si formati o sfera. Infasurati-l in folie alimentara si lasati-l circa 30 de minute la frigider. Intindeti 2/3 din aluat.
Ungeti cu grasime o forma rotunda (26 cm) si tapetati-o cu aluat pregatit, apoi intepati-l cu furculita. Lasati o margina libera.
Preincalziti cuptorul la 180C. Curatati merele, indepartati-le semintele, apoi taiati-le rondele. Amestecati-le cu sucul de lamaie, mierea, scortisoara, zaharul vanilat, budinca de vanilie, nucile si stafidele.
Intindeti restul de aluat de aluat pe o hartie de copt, de marimea formei. Cu ajutorul hartiei rasturnati-l peste amestecul de mere si presarati-l usor. Intepati din nou prajitura cu furculita si coaceti-o circa 50 de minute.
Lasati-i sa se raceasca in forma si presarati-o cu zahar pudra, dupa care taiati-o bucatele.
Prajitura cu mere, miere si nuci
Pofta buna!