Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar

Printeaza

O reteta de placinta taraneasca cu carne de vita si branza Cheddar din: carne de vita, ulei de floarea, bacon, salote, telina, faina, concentrat de vita, cimbru, dafin, morcovi, cartofi, unt, branza Cheddar, lapte si praf de mustar.

Ingrediente:Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar

  • 1 kg carne de vita, taiata in bucati mari
  • 2-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 200 g bacon sau costita, taiata bucati
  • 200 g de salote, curatate
  • 2 tulpini de telina Apio, tocate
  • 3 linguri de faina
  • 2 cuburi concentrat de vita pentru supa
  • 3 linguri de sos Worcestershire
  • 3 fire de cimbru si 3 frunze de dafin
  • 300 g de morcovi tineri

pentru piure:

  • 1,5 kg de cartofi, curatati si taiati in bucati mari
  • 25 g de unt
  • 85 g de branza Cheddar, data prin razatoare
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite praf de mustar

 

Mod de preparare:

Se rumeneşte carnea în ulei, în tranşe, apoi se pune deoparte. Se răstoarnă într-o cratiţă şunca, şalotele şi ţelina şi se prăjesc 10 minute, până se înmoaie şi devin aurii.

Se adaugă făina şi se amestecă, se sfărâmă cuburile de concentrat pe deasupra, apoi se adaugă treptat un litru de apă şi sosul Worcestershire.

Se adaugă ierburile, carnea de vită şi sucul lăsat; se acoperă şi se fierbe uşor o oră. Se adaugă morcovii, se acoperă şi se mai fierbe o oră, până ce carnea s-a frăgezit foarte bine. Se fierb cartofii în apă cu sare până se înmoaie.

Se scurg bine, se pun din nou în cratiţă, la foc slab şi se lasă să se usuce două minute. Se pisează cu untul, brânza, laptele, praful de muştar, sare şi piper.

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se strecoară carnea de vită şi legumele printr-o strecurătoare mare, deasupra unei cratiţe. Se ţine lichidul la foc iute 5 minute, ca să scadă.

Se rupe carnea în bucăţi mari şi se mută într-un vas termorezistent, împreună cu legumele, şunca şi un pic din lichidul care a scăzut.

Se pune piure pe deasupra şi se coace 30 de minute, până ce acesta devine auriu şi crocant.

Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar

Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.