Ouă în cremă de leurdă
PrinteazaO reteta de oua in crema de leurda din: oua, leurda, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, hrean, sare si piper.
- 4 oua
- 4 legaturi mari de leurda (500 g)
- 2 cepe verzi
- 2 fire de usturoi verde
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita hrean ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăriţi leurda curăţată şi spălată, 2 minute în apă sărată. Scurgeţi-o de apă, lăsaţi-o puţin la răcit şi tocaţi-o. Tocaţi ceapa şi usturoiul, amestecaţi-le cu leurda. Adăugaţi şi hreanul, sare şi piper, omogenizaţi amestecul şi turnaţi deasupra uleiul.
Amestecaţi din nou şi repartizaţi amestecul în 4 castroane unse cu ulei. Faceţi o adâncitură în fiecare şi spargeţi acolo câte un ou. Puneţi castroanele la cuptor până când se încheagă ouăle. Serviţi-le calde, în castroanele în care au fost preparate.
Ouă în cremă de leurdă
Pofta buna!