Roşii umplute cu ficăţei
PrinteazaRoşii umplute cu ficăţei
- 10 roşii
- 200 g ficăţei
- 2 ouă
- 1 ceapă
- făină
- 1 felie de pâine
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
Mod de preparare:
Prăjeşti ficatul, apoi îl treci prin maşina de tocat împreună cu felia de pâine. Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în acelaşi ulei, o adaugi în ficat, pui şi ouăle, 2-3 linguri de făină, sare şi piper după gust şi laşi compoziţia deoparte.
Speli apoi roşiile, le scobeşti, presari sare şi le laşi să se scurgă. Miezul rămas îl fierbi pe foc mic, cu puţin ulei şi o linguriţă de zahăr.
Umpli roşiile cu compoziţia de ficat, le aşezi într-o tavă, torni peste ele sosul de roşii şi le dai la cuptor pentru 30 de minute. După ce le scoţi, le presari cu pătrunjel tăiat fin.
Roşii umplute cu ficăţei
Pofta buna!