Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti
PrinteazaO reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din: castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie, piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei.
- 1 castravete lung
- 1 ridiche albă mare
- sare
- 1 ardei iute roşu
- 5 linguri iaurt
- 1 lingură mărar tocat
- 1 -2 linguri suc de lămâie
- 8 felii piept de curcan (a 80 g)
- 4 linguri pesto de la borcan
- 8 felii şuncă de Parma (crud-uscată)
- piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă castravetele şi ridichea. Castravetele se taie în două pe lung şi se goleşte de seminţe, apoi se taie fâşii lungi, cu instrumentul pentru decojit. Se sărează legumele şi se lasă să se odihnească 10 minute.
Se spală ardeiul iute, se taie în două pe lung şi se îndepărtează seminţele; se taie jumătăţile de ardei în fâşii. Intr-un bol se aşază iaurtul, ardeiul iute, mărarul, 1 lingură de apă şi sucul de lămâie. Se amestecă bine, apoi se sărează. Se spală puţin carnea sub jet de apă rece şi se şterge cu prosoape de hârtie.
Se bate eventual cu ciocănelul pentru şniţele. Se unge cu pesto şi se tapetează cu felii de şuncă; se rulează şi i se fixează. Se sărează şi se piperează. 4 Se încinge uleiul şi se prăjesc ruladele pe toate părţile 15-20 min.
Se lasă să se scurgă fâşiile de legume, se amestecă împreună cu sosul de iaurt şi se aşază pe farfurii. Se ornează cu mărar.
Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti
Pofta buna!