Tarte cu ananas, mac şi caise
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: ananas, caise, faina, unt, zahar, praf de copt, oua, smantana, lapte dulce, crema de vanilie, compot de caise, mac, sare.
- 250 g făină
- 160 g unt
- 100 g zahăr tos
- un pliculeţ praf de copt
- două ouă
- 50 ml smântână
- 250 ml lapte dulce
- un plic cremă de vanilie instant
- un borcan compot de caise
- o conservă ananas
- o lingură de seminţe de mac
- un vârf de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Făina se cerne, se amestecă bine cu praful de copt şi se pune într-un bol mai mare. în mijloc se pun ouăle, smântână, zahărul tos, seminţele de mac şi untul moale.
Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele cu o formă sau o cană, se aşază în forme de tartă unse cu unt şi presărate cu făină.
Se inteapa din loc in loc cu dintii unei furculite sa nu creasca prea mult aluatul la cuptor, se introduc in cuptor si se coc la foc potrivit 15-20 minute.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic, se toarna in formele de tarta racite, se aseaza deasupra felii de caise si ananas scurse de suc, se introduc la rece pentru minim o ora, apoi se servesc.
Tarte cu ananas, mac şi caise
Pofta buna!