Risotto cu mazăre şi tarhon
PrinteazaO reteta de risotto cu mazare si tarhon din: unt, ceapa, usturoi, orez, supa de legume, mazare, tarhon si parmezan.
- 25 g unt
- 1 ceapa, tocata fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 140 g orez pentru risotto
- 600 ml supa de legume fierbinte
- 85 g mazare congelata
- 2 linguri tarhon tocat (merge si busuioc sau patrunjel)
- 1 lingura de parmezan ras
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul. Se prăjesc 4-5 minute până se înmoaie, apoi se adaugă amestecând orezul. Se toarna un polonic de supa si se fierbe până când lichidul este absorbit, amestecând din când în când.
Se adaugă în continuare supa în acest fel, până când e folosită toată şi orezul este moale. Se adaugă mazărea şi tarhonul şi se lasă să mai fiarbă două minute. Se gustă şi se asezonează dacă e nevoie; se adaugă amestecând parmezanul şi se serveşte imediat.
Risotto cu mazăre şi tarhon
Pofta buna!