Conopida cu ciuperci

Printeaza

Conopida cu ciuperci 

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 500 g ciu­perci
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri făină
  • 2 ceşti lapte rece
  • 1 lingură cu brânză rasă
  • 1 gălbenuş crud
  • sare şi piper după gust
  • 3 linguri unt
  • zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Conopida cu ciuperci: Ţii conopida în apă cu sare timp de 30 de minute, după care o fierbi 10 minute în apă sărată.

Ungi o tavă cu unt şi aşezi conopida fiartă, desfăcută în bucheţele.

Ciupercile tăiate nu foarte mărunt le înăbuşi într-o lingură de unt, apoi le adaugi peste conopidă şi laşi tava la cuptor 15 minute.

Sosul îl prepari astfel: amesteci pe foc do­uă linguri de făină şi o lingură de unt şi stingi cu cele 2 ceşti de lapte

. Le laşi până se îngroaşă puţin, apoi adaugi gălbenuşul crud, sare, piper şi puţină zeamă de lămâie. Amesteci bine până la omogenizare.

Acest sos îl torni peste cono­pidă şi ciuperci şi dai compoziţia la cuptor, înainte să fie gata, adaugi brânza rasă şi o mai laşi câteva miniute.

Este foarte gustoasă caldă, dacă pui smântână şi mărar deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.