Curry de orez cu vită şi cimbru

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu: curry, carne de vita, ardei gras, ardei iute, porumb, fasole verde, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, sare, piper, ulei, cimbru.

Ingrediente:Curry de orez cu vită şi cimbru

  • 400 g carne de vită
  • 200 g orez
  • doi ardei graşi
  • doi ardei iuţi mici
  • 100 g boabe de porumb
  • 200 g fasole verde
  • 100 g mazăre
  • o ceapă
  • o linguriţă cu ghimbir ras
  • doi căţei de usturoi
  • pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru

Mod de preparare:

Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un castron. Carnea de vită se spală, se taie fâşii subţiri, se bat uşor cu cio­canul de şniţele, se condimentează şi se prăjesc în puţin ulei încins.

Fasolea verde şi mazărea se spală, se fierb 10 minute, se scurg de apă şi se pun într-un cas­tron. într-o cratiţă se pun trei linguri cu ulei, se presară ceapa tocată, usturoiul tăiat felii, ardeii graşi şi ardeii iuţi tăiaţi rondele.

Se adaugă legumele fierte, se condimentează şi se prăjesc la foc iute 10 minute, amestecând continuu. Se adaugă orezul, ghimbirul ras, o linguriţă cu pudră de curry şi porumbul. Se toarnă puţină apă, se amestecă, se mai ţin pe foc 5 minute, apoi se pun în farfurii.

Se aşază deasupra carnea de vită, se presară cimbru şi se serveşte imediat.

Curry de orez cu vită şi cimbru

Curry de orez cu vită şi cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.