Curry de orez cu vită şi cimbru
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu: curry, carne de vita, ardei gras, ardei iute, porumb, fasole verde, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, sare, piper, ulei, cimbru.
- 400 g carne de vită
- 200 g orez
- doi ardei graşi
- doi ardei iuţi mici
- 100 g boabe de porumb
- 200 g fasole verde
- 100 g mazăre
- o ceapă
- o linguriţă cu ghimbir ras
- doi căţei de usturoi
- pudră de curry
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un castron. Carnea de vită se spală, se taie fâşii subţiri, se bat uşor cu ciocanul de şniţele, se condimentează şi se prăjesc în puţin ulei încins.
Fasolea verde şi mazărea se spală, se fierb 10 minute, se scurg de apă şi se pun într-un castron. într-o cratiţă se pun trei linguri cu ulei, se presară ceapa tocată, usturoiul tăiat felii, ardeii graşi şi ardeii iuţi tăiaţi rondele.
Se adaugă legumele fierte, se condimentează şi se prăjesc la foc iute 10 minute, amestecând continuu. Se adaugă orezul, ghimbirul ras, o linguriţă cu pudră de curry şi porumbul. Se toarnă puţină apă, se amestecă, se mai ţin pe foc 5 minute, apoi se pun în farfurii.
Se aşază deasupra carnea de vită, se presară cimbru şi se serveşte imediat.
Curry de orez cu vită şi cimbru
Pofta buna!