Conopida pane
PrinteazaConopida pane
- 1 conopidă potrivită
- 3 ouă
- 4-5 căţei de usturoi
- făină
- sare
- piper
- ulei
- câteva frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi conopida în apă cu sare timp de 10-15 minute. Intre timp, baţi ouăle, le amesteci cu 2-3 linguri de făină, potriveşti de sare şi piper şi o laşi deoparte. Scoţi conopida fiartă, o laşi puţin să se răcească şi o desfaci în bucheţele, dar păstrezi unul pentru ornat.
Treci apoi fiecare bucheţel de conopidă prin compoziţia de ouă şi-l prăjeşti în uleiul încins. După ce le-ai prăjit pe toate, cureţi usturoiul, îl pisezi şi faci un mujdei.
Aşezi conopida pe un platou, pui în mijloc bucheţelul fiert şi îi dai culoare cu câteva frunze de pătrunjel. La masă aduci conopida pane caldă, cu mujdeiul de usturoi alături.
Conopida pane
Pofta buna!