Taitei cu legume si ardei iuti
PrinteazaO reteta de taitei cu legume si ardei iuti din: taitei, ulei, ceapa verde, ardei iute, usturoi, ghimbir, castane de apa, legume si sos de soia.
- 100 g taitei transparenti (celofan) sau taitei de orez
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 cepe verzi, taiate solzisori
- 2 oua batute
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingurita ghimbir, tocat
- 50 g castane de apa din conserva, scurse si taiate bucati mari
- 300 g legume chinezesti, de exemplu varza chinezeasca
- 4 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Se pun taiteii intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 30 de minute, timp in care se pregatesc legumele. Se pune la fiert o cratita mare cu apa, se scurg taiteii si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se lasa deoparte.
Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie care nu lipeste, se adauga ceapa verde si se caleste 5 secunde, apoi se adauga ouale batute astfel incat sa se formeze o omleta subtire.
Se ia omleta de pe foc, se ruleaza si se taie fasii subtiri.
Se pune restul de ulei intr-un tuci sau intr-o tigaie mare. Cand uleiul s-a incins, se adauga ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul si castanele si se calesc 20 de secunde.
Se adauga frunzele de varza in tigaie, se calesc inca 1 minut sau pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga fasiile de omleta, sosul de soia si mirin sau sherry, apoi sare si piper dupa gust.
Se lasa sosul sa dea in clocot apoi se pune fideaua. Se maruntesc arahidele si se presara deasupra, adaugand pentru servire si sos de soia.
Taitei cu legume si ardei iuti
Pofta buna!