Sos marinara pentru paste
PrinteazaO reteta de sos marinara pentru paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper negru, busuioc si branza pecorino.
- 90 grame rosii la conserva
- 12 catei usturoi
- ulei de masline
- 1 lingura sare de mare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 legatura busuioc tocat
- branza Pecorino Romano
Mod de preparare:
Toaca usturoiul si soteaza-l la foc iute in 4 linguri ulei de masline pana cand acesta devine auriu. Adauga rosiile si lasa sosul sa fiarba pana da in clocot, amestecand mereu. Da focul mai mic si adauga sare si piper.
Fierbe sosul maxim 30 de minute, pana cand acesta capata o consistenta cremoasa, fara sa fie prea gros. Ia sosul de pe foc si adauga busuiocul proaspat. Se pune sosul peste paste, se stropeste cu putin ulei de masline si se presara branza rasa.
Sos marinara pentru paste
Pofta buna!