Mancare de gutui cu pasare
PrinteazaMancare de gutui cu pasare
- 4 gutui mari
- 1/2 kg ciocănele de pasăre
- 2 linguri de zahăr
- 1 pahar mic de vin
- sare
- 1 linguriţă de făină
- 1 ceaşcă ulei
- 1 cub de condiment concentrat sau 1 linguriţă de condiment praf
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pasăre, o speli, o rumeneşti în ulei, o scoţi, o sărezi şi o laşi deoparte. Cureţi gutuile de sâmburi şi de mijlocul tare, le tai felii groase de 2 cm şi le prăjeşti în ulei. între timp, fierbi condimentul (concentrat) cu o cană de apă.
Intr-o cratiţă mai mare aşezi un strat de gutui prăjite, pui carnea şi aşezi deasupra restul de felii de gutui, sărezi şi acoperi cu supa preparată. Când carnea s-a înmuiat, într-o altă tigaie topeşti zahărul, torni vinul, adaugi făina şi laşi să dea în câteva clocote.
Adaugi apoi sosul peste gutui. Mai laşi mâncarea să scadă puţin şi tragi cratiţa de pe foc.
Mancare de gutui cu pasare
Pofta buna!