Fettuccini cu somon
PrinteazaO reteta de fettuccini cu somon din: paste fettuccine uscate, somon afumat, parmezan, piper, sare, unt, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, morcovi si busuioc.
- 400 g paste fettuccine uscate
- 200 g somon afumat
- 30 g parmezan ras
- piper negru macinat si boabe
- sare
- 100 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- coaja si zeama de la o lamaie
- 2 morcovi
- busuioc proaspat
Mod de preparare:
Se pune apa cu sare si ulei la fiert. Se adauga pastele fettuccini in apa care clocoteste si se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se pun in sita si se lasa cateva minute sub jetul de apa rece.
Intre timp, se iau bucatile de somon si se calesc cateva minute in untul topit amestecat cu morcovul ras pe razatoarea mare. La fel se procedeaza si cu pastele fettuccie, se calesc in putin unt si se condimenteaza cu sare si piper.
Separat, se spală busuiocul, se pune într-o folie împreună cu coaja de lămâie şi boabele de piper şi se zdrobesc cu un ciocan de şniţele, atât cât să-şi lase aromele.
Fettuccinele se pun într-un bol, se adaugă somonul şi morcovii iar la sfârşit se presară busuiocul, piperul şi coaja de lămâie. Se amestecă uşor şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie.
Fettuccini cu somon
Pofta buna!
Incoming search terms:
- fettuccine cu somon