Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb
PrinteazaO reteta de fasitaj cu vita, ceapa si salsa de porumb din: avocado, suc de lime, lime, porumb, rosie, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, condimente, foi de tortilla, salata iceberg si ardei iute.
- 1 avocado foarte copt
- sucul de la 1 lime
- 1 lime taiata in sferturi
- 100 g porumb din conserva sau decongelat
- 1 rosie curatata de seminte, taiata marunt
- frunzele de la 1/2 legatura de coriandru, tocate
- 1 lingurita ulei de masline cu usturoi
- 2 cepe rosii, taiate in sferturi
- 140 g cotlet slab de vita, feliat
- 1 lingura de condimente pentru fajita (boia, chimion, pudra de usturoi)
- 4 foi de tortilla din faina integrala
- salata iceberg tocata si ardei iuti feliati fin, pentru servit
Mod de preparare:
Se paseaza avocado cu sucul de lime. Se adauga porumbul, rosie, coriandru si se asezoneaza pentru a se obtine salsa. Se lasa deoparte si se acopera cu folie alimentara.
Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta sau o craticioara si se caleste ceapa aproximativ 8 minute, pana se inmoaie. Se pune pe o farfurie calda.
Se presara carnea cu condimentele pentru fajitas si putin piper negru, apoi se pune in tigaie. Se lasa 2-3 minute, in functie de cat de patrunsa se doreste friptura, apoi se adauga ceapa.
Intre timp, se incalzesc foile de tortilla conform instructiunilor de pe ambalaj. Friptura si ceaa se servesc cu tortilla, salsa, salata, ardei si felii de lime.
Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb
Pofta buna!