Vânata îşi are originile în sudul Indiei şi Sri Lanka. Ea este cultivată în Asia încă din vremuri preistorice. Sunt folosite în bucătăria din multe zone ale lumii și sunt apreciate pentru gustul lor distinct și textura ușor cremoasă. Conținut bogat de nutrienți: Vinetele sunt surse bune de vitamine și […]
Ciorbă spaniolă
PrinteazaCiorba spaniola din: boabe de mazare, ciuperci, amestec de legume, telina, piept de pui, ficat de pui, frisca, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper alb, tarhon si supa de pui.
Ingrediente:
- 200 g boabe de mazare
- 200 g ciuperci
- 200 g amestec de legume: morcovi, radacina de patrunjel
- telina
- 300 g piept de pui
- 300 g ficat de pui
- 200 ml frisca pentru gatit
- 1 ceapa mare
- zeama de lamaie
- sare
- piper alb
- tarhon
- supa de pui
Mod de preparare:
Ciorbă spaniolă: Pui la călit ceapa tocată şi pieptul de pui tăiat cubuleţe.Când carnea îşi schimbă culoarea şi devine albicioasă, adaugi şi amestecul de legume tăiate cubuleţe, mazărea, sarea şi piperul.
Pui capacul, iar după 2-3 minute, pui feliile de ciuperci. Torni 2 litri de apă sau supă de pui.
Când carnea este fiartă, pui ficatul curăţat de pieliţă şi tăiat cubuleţe egale cu carnea.
Mai laşi la fiert încă 5 minute, pui frişca după ce iei cratiţa de pe foc şi potriveşti gustul de sare şi de piper alb măcinat.
Adaugi şi tarhon verde mărunţit sau conservat în oţet. Acreşti ciorba cu zeama de la lămâia stoarsă. Consumi ciorba caldă.
Pofta buna!
Omletă sanatoasa cu spanac și brânză feta
din: oua, spanac, branza feta, ulei de masline, sare, piper. Este o rețetă bogată în proteine și nutrienți, perfectă pentru un mic dejun sănătos și satisfăcător. Ingrediente: 2 ouă mari 50g spanac proaspăt tocat 25g brânză feta sfărâmată 1 linguriță ulei de măsline sare și piper după […]