Supa Cullen Skink
PrinteazaCullen skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta nord-estică a Scoţiei.
Poate te intereseaza si Supa minestrone cu dovleac si salata creata
Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume derivă din cuvântul galez care înseamnă esenţă.
Cullen skink este o mâncare simplă şi sâţioasă, care necesită puţine ingrediente. Se începe cu un egrefin afumat, peşte cunoscut în zonă sub denumirea finnan haddie.
Poate te intereseaza si Supa Gazpacho
Acesta se fierbe uşor în lapte, cu puţină ceapă, şi apoi se mărunţeşte. Oasele se pot fierbe’în continuare în zeama care va forma baza supei. Supa se strecoară şi se îngroaşă cu cartofi piure.
Poate te intereseaza si Supa Ajiaco
Odată ce s-a obţinut consistenţa dorită, peştele se pune înapoi în oală cu puţină smântână. In farfurie se poate adăuga puţin de unt şi nişte pătrunjel tocat mărunt pentru culoare.
Poate te intereseaza si Supă Cock-a-Leekie
Dulceaţa laptelui atenuează aroma de afumăturâ, iar bucăţelele delicate de peste vor da consistenţă acestei supe fine şi cremoase.
Atunci când vânturile aspre dinspre Marea Nordului zguduie ferestrele, nu este nimic mai liniştitor decât o farfurie de Cullen skink.
Cullen Skink
Ingrediente:
- 2 cepe mijlocii
- 2 cuisoare
- 1,2 l lapte integral
- 1 frunza de dafin
- 250 g egrefn afumat
- 50 g unt
- 375 g cartofi, taiati in cubulete de 2,5 cm
- 75 ml smantana dulce
- sare si piper negru proaspat macinat
- 2 lingurite patrunjel tocat mai mare
Mod de preparare:
Curăţaţi o ceapă, taiaţi-o in două şi în fiecare jumătate înfigeţi cuişoarele. Puneţi ceapa într-o cratiţă, împreună cu nişte lapte şi frunza de dafin şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 5 minute. Adăugaţi peştele şi fierbeţi-l 4-5 minute, până ce carnea începe să fie opacă şi fermă.
Scoateţi peştele pe o farfurie şi strecuraţi lichidul rămas printr-o strecurătoare fină într-un castron. Când peştele s-a răcit puţin, curăţaţi-l de piele şi de oase. Rupeţi-l în bucăţi mai mari şi lăsaţi-l deqparte.
Curăţaţi de coajă şi tocaţi mărunt cealaltă ceapă; căliţi-o în unt la foc mic 5 minute, până se înmoaie. Adaugaţi restul de lapte şi cartofii tăiaţi cubulete. Lăsaţi să fiarbă 10 minute.
Pasaţi jumăitatadin supa obţinută într-un blender până ce capătă consistenţa unui piure fin. Puneţi-o înapoi în cratiţă, împreună cu smântână dulce şi peştele mârunţit. Asezonaţi puţin cu sare şi piper şi încălziţi supa încă 1-2 minute. Serviţi-o într-o supiera încălzită, presărată cu pătrunjel tocat
Cullen Skink
Pofta buna!
N-am mancat, dar imi palce supa asta!