Saramura de peste pentru iarna

Printeaza

Saramura de peste pentru iarna 

Peştele spălat şi curăţat atât în interior, cât şi la exterior, îl tai bucăţi potrivite şi îl presari cu puţină sare.

Bucăţile le laşi puţin să-şi ia sare, apoi le pui să se frigă pe tablă acoperită cu un strat de sare (ca pentru orice sara­mură).

Când le iei de pe tablă, le răzui bine cu un cuţit de sarea suplimentară şi de arsură.

Când toate bucăţile sunt gata, le pui într-o tavă pe care o dai la cuptorul încins pentru 15 minute, ca să fie bine pătrunse.

Apoi le aşezi în borcane în care ai pus câte o frunză de dafin mică şi câteva boabe de piper.

Torni apă fiartă şi răcită, puţin sărată, atât cât să acopere peştele. Pui şi câte o jumătate de aspirină la un bor­can de 800 g.

Le capsezi sau le legi cu celofan, apoi le fierbi în prima zi la bain-marie, timp de 20 de minute, iar a doua zi, timp de 15 minute.

Saramura de peste pentru iarna

Saramura de peste pentru iarna

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • peste la sare pentru iarna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.