Pacheţele cu carne de vită
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita, cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan.
- 4 ouă
- 400 g făină
- 5 roşii
- 500 g carne de vită tocată
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o crenguţă salvie proaspătă
- sare
- piper
- ulei de măsline
- parmezan
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se călesc. Se adaugă carnea de vită, puţin ulei, sare şi piper după gust. Se prăjeşte carnea 10 minute, se adaugă puţină apă, o roşie dată pe râzătoare şi se mai lasă pe foc până scade sosul format.
Se pune carnea într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Intr-un bol se amestecă ouăle cu un sfert de linguriţă de sare şi făina până rezultă un aluat tare.
Se întinde o foaie subţire, se pune compoziţia din loc în loc pe jumătate din foaie, se udă cu apă în jurul compoziţiei şi se suprapune aluatul rămas.
Se decupează cu o cană, se aşază într-o tavă de yena, se toarnă deasupra roşiile rămase date pe râzătoare, trei linguri de ulei, sare piper şi salvie tocată mărunt.
Se amestecă uşor, se introduc în cuptor şi se coc până scade sosul.
Pacheţele cu carne de vită
Pofta buna!