Risotto primavera
PrinteazaO reteta de risotto primavera din: bulion de legume, sofran, ulei de masline, morcovi, usturoi, praz, orez, sparanghel, fasole verde, mazare, verdeturi si parmezan.
- 1,2 litri bulion de legume
- 10-12 stigme de sofran
- 2 linguri ulei de masline
- 175 g morcovi, taiati cubulete
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 200 g praz, taiat in doua pe lungime si apoi felii
- 225 g orez cu bobul rotund, de tip arborio
- 125 g sparanghel, taiat in bucati de 2 cm
- 125 g pastai de fasole verde, taiate in bucati de 2 cm
- 125 g mazare, decongelata daca a fost congelata
- 4 linguri verdeturi tocate, de exemplu chives, marar, patrunjel si tarhon
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se incalzeste bulionul, apoi se adauga sofranul si se lasa sa se infuzeze 10 minute. Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se calesc morcovii, usturoiul si prazul la foc potrivit, 10 minute, pana se inmoaie, dar fara sa-si schimbe culoarea.
Se infierbanta bulionul. Intre timp, se pune orezul peste legume si se amesteca 1 minut sau pana cand boabele devin sticloase. Se lasa bulionul sa clocoteasca si se toarna un polonic peste orez. Se amesteca continuu pana cand bulionul este absorbit complet. Se continua cu cate 1 polonic de bulion amestecand cate 15 minute.
Se pun sparanghelul, fasolea si mazarea peste orez. Se adauga in continuare bulion, amestecand 15-20 de minute, pana se fierb orezul si legumele. Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza verdeturile si parmezanul. Se acopera si se lasa in repaus 5 minute. Se potriveste de sare si piper si se serveste.
Risotto primavera
Pofta buna!