Conopida marinata
PrinteazaO reteta de conopida marinata: conopida, otet, gogosari, apa, sare, frunze de telina.
- 10 kg conopidă
- 2 l oţet
- 5-6 kg gogoşari
- apă
- sare
- frunze de ţelină
Mod de preparare:
Alegi conopida, o desfaci în bucheţele, o presari cu sare şi o pui într-un vas, apoi o laşi 1/2 de oră. O scoţi, o speli şi o laşi să se zvânte.
Pe aragaz, pui o oală cu apă la fiert, pe alt ochi fierbi într-o oală 2 l oţet cu 3 l apă şi puţină sare.
Când apa din primul vas dă într-un clocot, pui conopida, o laşi câteva minute, o scoţi şi o pui în cealaltă oală, în care fierbe apa cu oţetul.
Presari un pic de sare şi o laşi 10 minute. Cu o spumieră iei conopida şi o dai la răcit.
Procedezi astfel până termini conopida. Intre timp, cureţi gogoşarii, îi tai fâşii şi îi opăreşti în apa cu oţet. Speli şi usuci în cuptor borcane de 3 şi 5 kg.
Aşezi în fiecare borcan un strat de conopidă, unul de gogoşari până umpli borcanul.
După aceea torni apa cu oţet care s-a răcit un pic şi deasupra pui câteva frunze de ţelină.
Legi toate borcanele cu celofan, le înveleşti în pături şi le laşi până a doua zi, când le aşezi în cămară.
Conopida marinata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- conopida marinata
- conopida marinata reteta
- cum se marineaza conopida
E bine de stiut