Conopida cu carne
PrinteazaO reteta de conopida cu carne din: conopida, carne de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare.
- 1 kg conopida
- 400 g carne de porc fara grasime
- 3 linguri ulei sau 50 g untura
- 200 ml suc de rosii
- 1 ceapa mica
- 20 g faina alba
- sare
Mod de preparare:
Cureţi conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă sărată. Toci carnea. în jumătate din untură prăjeşti ceapa tocată mărunt, adaugi carnea tocată şi o înăbuşi. într-un vas termorezistent aşezi în straturi conopida şi carnea.
Din grăsimea rămasă (ulei sau untură) cu 20 g făină şi cu roşiile, prepari un sos slab subţiat cu supă de carne sau de oase şi torni peste conopida stratificată. Introduci în cuptorul fierbinte pentru 10 minute.
Conpida cu carne
Pofta buna!