Fenicul înăbuşit
PrinteazaO reteta de fenicul inabusit din: fenicul, unt, vin alb sec, frunze de dafin, usturoi, cimbru, bulion de legume, sare, piper, marar si cimbru.
- 900 g fenicul
- 1 lingura unt
- 150 ml vin alb sec
- 2 frunze de dafin, optional
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 4 crengute de cimbru proaspat
- 300 ml bulion de legume
- Sare si piper negru
Ornare:
- 2 linguri marar proaspat, tocat
- 1 lingura cimbru, tocat
Mod de preparare:
Se arunca cateva frunze de la exterior, apoi se taie feniculul in bucati de 1 cm grosime. Se topeste putin unt intr-o cratita cu fund gros, la foc potrivit spre mic, si se calesc frunzele de fenicul pe rand, cate 3 minute pe fiecare parte sau pana cand au capatat o nuanta aurie, adaugand cate putin unt pentru fiecare sarja.
Se pun toate frunzele de fenicul in cratita, se adauga vinul si se fierb 5 minute sau pana cand se evapora aproape tot lichidul. Se adauga frunzele de dafin, optional, usturoiul, cimbrul si bulionul si se da totul in clocot.
Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mic 15-20 de minute pana cand frunzele de fenicul s-au inmuiat. Se potriveste de sare si piper, se presara mararul si cimbrul tocat si se serveste.
Fenicul înăbuşit
Pofta buna!