Morcovi cu miere şi cimbru
PrinteazaO reteta de morcovi cu miere si cimbru din: morcovi, unt, miere si cimbru.
- 1 kg morcovi
- 25 g de unt
- 2 linguri de miere
- 5 fire de cimbru
Mod de preparare:
Se pun morcovii într-o cratiţă largă, cu pereţi nu foarte înalţi. Se adaugă untul, mierea şi aproximativ 500ml de apă, frunzele de cimbru şi puţină sare. Se acoperă parţial cu un capac, se dă focul la maxim şi se fierbe totul până ce morcovii se înmoaie.
Aceştia ar trebui să fie gătiţi complet şi lipicioşi. Dacă nu sunt suficient de fragezi până când s-a evaporat toată apa, se mai stropesc cu puţin lichid. Odată glazuraţi, se întorc pe toate părţile prin sosul lipicios şi se servesc cu fire de cimbru deasupra.
Morcovi cu miere şi cimbru
Pofta buna!