Gutui umplute cu carne tocata
PrinteazaO reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita, patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei.
- 6 gutui
- 2 cepe
- 100 g unt
- 2 felii de paine
- 500 g carne tocata de vita
- 1/2 legatura patrunjel
- piper
- sare
pentru sos:
- 100 g zahar
- 2 linguri faina
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
gutu- ile şi le ştergi bine, apoi tai un căpăcel în partea dinspre codiţă şi scobeşti scoţând interiorul. Amesteci bine carnea cu feliile de pâine înmuiate în apă, cepele tocate mărunt şi călite, pătrunjelul şi potriveşti de sare şi de piper.
Umpli gutuile cu amestecul de carne, pui căpăcelul (bucata tăiată la început), le rumeneşti puţin în unt, după care le pui la fiert în sosul caramel obţinut din zahăr, făină şi ulei. Completezi sosul cu zeama rezultată din fiertul miezului de gutui în apă.
Dai la cuptor la foc mic timp de 1 oră. Când sunt bine pătrunse, le scoţi şi le serveşti cu sosul format şi, dacă preferi, cu smântână. E o mâncare de toamnă delicioasă şi uşor de făcut!
Gutui umplute
Pofta buna!