Gutui umplute cu carne tocata

Printeaza

O reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita, patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei.

Ingrediente:Gutui umplute cu carne tocata

  • 6 gutui
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 2 felii de paine
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1/2 legatura patrunjel
  • piper
  • sare

pentru sos:

  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare:

gutu- ile şi le ştergi bine, apoi tai un căpăcel în partea dinspre codiţă şi scobeşti scoţând interiorul. Amesteci bine car­nea cu feliile de pâine înmu­iate în apă, cepele tocate mărunt şi călite, pătrunjelul şi potriveşti de sare şi de piper.

Umpli gutuile cu ames­tecul de carne, pui căpăcelul (bucata tăiată la început), le rumeneşti puţin în unt, după care le pui la fiert în sosul caramel obţinut din zahăr, făină şi ulei. Completezi sosul cu zeama rezultată din fiertul miezului de gutui în apă.

Dai la cuptor la foc mic timp de 1 oră. Când sunt bine pătrun­se, le scoţi şi le serveşti cu sosul format şi, dacă preferi, cu smântână. E o mâncare de toamnă delicioasă şi uşor de făcut!

Gutui umplute

Gutui umplute cu carne tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.