Cartofi copţi cu lămâie
PrinteazaCartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate.
Ingrediente:
- 3 kg de cartofi mici
- 5 linguri ulei de masline
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate
Mod de preparare:
Cartofi copţi cu lămâie: Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Se pun cartofii într-o tavă mare şi se stropesc cu uleiul, zeama de lămâie şi lOOml de apă. Se pune tava în cuptor sub cea cu friptura de miel şi se lasă o oră şi jumătate.
După ce se scoate mielul, se amestecă uşor cartofii. Se măreşte temperatura cuptorului la 220° C/gaz 7 şi se mai ţin încă 45 de minute -1 oră, verificând din când în când cu un cuţit dacă sunt pătrunşi.
Pofta buna!