Vinete cu mere la cuptor
PrinteazaO reteta de vinete cu mere la cuptor din: vinete, sare, piper, mere, usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, piure de rosii, rosii si verdeturi.
- 500 g vinete, taiate rondele de 1 cm
- Sare si piper negru
- 300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si taiate rondele de 5 mm grosime
Pentru sos:
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingura cimbru proaspat, tocat
- 2 linguri piure de rosii
- 500 g rosii prunisoare, descojite, fara seminte si tocate
Ornare:
- 1 lingura verdeturi proaspete tocate, de exemplu patrunjel si cimbru
Mod de preparare:
Se presara sare pe vinete, se asaza intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga 30 de minute. Pentru sos se pun toate ingredientele intr-un castron si se piureaza cu ajutorul unui mixer sau blender. Se lasa deoparte.
Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se incinge o tigaie pentru gratar sau o tigaie cu fund gros la foc potrivit spre iute. Se clatesc feliile de vinete si se zvanta cu servetele de bucatarie. Se frig vinetele 2-3 minute pe fiecare parte pana cand s-au inmuiat si s-au rumenit.
Se ia o tava de 25 X 20 cm, se asaza jumatate din feliile de vinete intr-un strat si se acopera cu 2 linguri de sos, intins uniform. Deasupra se aranjeaza un strat de mere si se acopera cu 2 linguri de sos. Se aranjeaza ultimul strat de vinete si se intinde restul de sos pe deasupra. Se coace totul 30 de minute.
Se presara verdeturi. Este la fel de bun servit fierbinte sau la temperatura camerei. Se serveste ca fel principal vegetarian cu orez sau ca garnitura la friptura de porc la gratar.
Vinete cu mere la cuptor
Pofta buna!