Ciorbă tradiţională de cartofi
PrinteazaO reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si condimente.
- 6 cartofi
- 2 ardei rosii
- 2 cepe
- 2-3 morcovi
- o telina mica
- 4 rosii
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- piper
- sare
- 2 linguri condimente
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se spală.Morcovii si ţelina se dau pe răzătoarea mică şi ceapa se toacă mărunt. Se călesc în uleiul de floarea-soarelui atât cât să capete o uşoară crustă şi un gust special.
Se pun apoi într-o oală de 3 litri, se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe sau fâşii, în funcţie de preferinţe, se umple cu apă şi se lasă să fiarbă încet, la foc mic, acoperită cu un capac. Se curăţă, între timp, cartofii şi se taie cubuleţe. Se pun şi ei să fiarbă în ciorbă.
Roşiile se opăresc si se pasează cu ajutorul unui blender sau cu o furculiţă. Se trec prin sită şi se adaugă în oală cu restul legumelor. După ce s-au fiert legumele, se pun sare şi piper, după gust, si condimente. Se mai dă în câteva clocote, apoi se opreşte si se serveşte cu pâine pe vatră.
Ciorbă tradiţională de cartofi
Pofta buna!
Ia sa fac si eu o ciorbica de cartofi, ca mi place mult