Saksuka

Printeaza

O reteta de saksuka din: rosii, ardei grasi, usturoi, ceapa, pasta de rosii, ulei de masline, vin alb, oua, sare, piper, sos tabasco si cascaval. Saksuka este un preparat tradi­ţional din Israel. Se serveşte cu lipie, e foarte gustoasă şi uşor picantă. La sfârşit, se pune, după gust, caşcaval ras sau brânză feta. Există şi în varianta greceas­că, dar cu alte ingrediente.

Ingrediente:Saksuka

  • 4 rosii mari
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri vin alb
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • sos Tabasco
  • branza feta sau cascaval

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, căleşti în ulei cea­pa tocată mărunt. Adaugi ardeii tocaţi feliuţe. Spre final, adaugi roşiile, curăţate de coajă şi toca­te cubuleţe şi usturoiul tocat fin. întregeşti gustul cu sare, piper, o lingură de roşii, vinul alb şi sosul Tabasco.

Când compoziţia a scă­zut, adaugi ouăle pe rând; spargi fiecare ou într-o farfurioară. Faci un culcuş în compoziţie şi pui oul. La fel procedezi şi cu celelate ouă. Laşi preparatul la gătit pe foc până ce albuşul se întăreşte, dar gălbenuşul rămâne moale.

După gust, serveşti preparatul cu brân­za feta rasă peste ouăle fierbinţi sau caşcaval. Consumi saksuka cât e caldă.

Saksuka

Saksuka

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • saksuka
  • saksuka reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.