Carne tocata de porc cu mere
PrinteazaO reteta de carne tocata de porc cu mere din: carne tocata de porc, cartofi, unt, supa de porc, branza, ulei de masline, ceapa, usturoi, salvie, cimbru, mar, morcovi, sare si piper.
- 450 g carne de porc tocata
- 700 g cartofi curatati si taiati felii
- 25 g unt
- 150 ml supa de porc
- 125 g branza
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3-4 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2 lingurite de salvie uscata
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 mar rosu copt
- 2-3 morcovi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul la 200° Celsi- us. într-o tigaie mare, încălzeşti uleiul şi prăjeşti ceapa până se rumeneşte. Adaugi usturoiul, sal- via, cimbrul, carnea de porc şi feliile de mere. Laşi la prăjit totul până se rumeneşte, apoi adaugi morcovii raşi, sarea, piperul şi mirodeniile.
In altă tigaie, încălzeşti untul şi răstorni cartofii tăiaţi felii. Ungi un vas pe care îl dai la cuptor, pui un strat de cartofi, carnea tocată şi încă un strat de cartofi. Torni supa de porc şi presari brânza. Dai vasul la cuptor circa 40 de minute.
Carne tocata de porc cu mere
Pofta buna!