Găluşte cu prune si scortisoara

Printeaza

Găluşte cu prune si scortisoara

Ingrediente:Găluşte cu prune si scortisoara

  • 6-7 cartofi potriviţi
  • 1/2 kg prune
  • 2-3 ouă
  • 3-4 linguri de făină
  • 6- 7 linguri de pesmet
  • 1 lingură de unt
  • 100 g zahăr farin,
  • 2-3 linguri zahăr cu aromă de vanilie
  • scorţişoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui cartofii la fiert în coajă pentru aproximativ 20 de minute. îi laşi apoi să se răcească, îi cureţi de coajă, îi dai prin maşina de tocat şi îi amesteci cu ouăle, făina şi sare după gust. Din aluatul obţinut faci un sul gros de 3-4 cm pe care-l tai în felii de circa 1 cm grosime.

Cureţi fructele de sâmburi, apoi înveleşti fiecare prună în câte o felie de aluat, formând găluştele. Pui o oală cu apă la fiert şi când dă apa în clocot, le dai drumul cu atenţie găluştelor. între timp, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi pesmetul, îl rumeneşti, după care îl amesteci cu scorţişoară după gust, zahărul farin şi îl aşezi pe o farfurie întinsă.

Când găluştele s-au ridicat e semn că s-au fiert, le scoţi cu o spumieră, le treci fierbinţi prin pesmet şi le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie. Sunt foarte gustoase cât sunt calde.

Pe o farfurie aşezi două găluşte şi pe lângă ele pui câteva felii de prune. Pudrezi totul cu zahăr.

Găluşte cu prune

Galuste cu prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.