Prajitura cu morcovi
PrinteazaO reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca, unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra.
- 250 g morcovi rasi
- 125 g zahar
- 2 oua
- 50 g miez de nuca macinat
- 125 g unt topit
- 200 g faina
- 1 pliculet bicarbonat
- 1/2 lingurita praf de scortisoara
pentru glazura:
- 1 lingura suc de lamaie
- 5 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Ouăle şi zahărul se amestecă până ce crema îşi dublează volumul şi a devenit spumoasă. Se adaugă făina, puţin câte puţin, şi untul topit, amestecând continuu. Urmează scorţişoara, bicarbonatul, morcovii raşi şi miezul de nucă, amestecând continuu.
Se toarnă amestecul într-o tavă de chec sau o tava rotunda si se lasa la cuptor timp de o ora. Apoi se lasa sa se raceasca in tava. Glazura se prepara prin amestecarea sucului cu zaharul. Cand incepe sa fie spumos, se toarna repede, repartizand-o cu un cutit cu lama lata peste prajitura asezata pe un grat pus pe un vas mai mare, unde se poate scruge surplusul.
Se lasa sa se inchege si apoi se taie si se aduce la masa.
Prajitura cu morcovi
Pofta buna!