Tort cu mere întregi
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua, faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si kiwi.
- 10 mere intregi
- 6 linguri zahar
- 75 g unt
pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 6 linguri apa rece
- 2 pliculete de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
pentru sirop:
- 100 g zahar
- 100 ml apa
- 400 g frisca pentru ornat
- 2 linguri rom
pentru decor:
- portocale si kiwi
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă şi le scobeşti cu ajutorul unui cuţit ascuţit. Le pui 5 minute în apă cu puţină sare, care clocoteşte.
Scoţi merele şi le laşi la scurs, timp în care pui zahărul într-o cratiţă cu pereţii înalţi şi îl laşi să se caramelizeze până când devine arămiu.
Adaugi untul şi îl întinzi pe toată suprafaţa cratiţei. Laşi puţin să se răcească, iar merele scurse le aşezi unele lângă altele. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi cu apă rece, adaugi treptat gălbenuşurile, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
Incorporezi bine totul în spuma de albuşuri şi adaugi spuma peste merele din cratiţă. Dai la cuptor.
Tort cu mere întregi
Pofta buna!