Coriandru – Beneficii, proprietati si retete. Coriandrul (Coriandrum sativum) este o plantă aromatică și medicinală folosită în bucătărie și în medicina tradițională de secole. Este originar din regiunea mediteraneană și este cultivat în întreaga lume pentru frunzele sale verzi (cilantrul) și semințele sale. Iată mai multe informații despre coriandru, inclusiv beneficii pentru sănătate, proprietăți și […]
Crostini cu anghinare şi chives
PrinteazaCrostini cu anghinare si chives din: anghinare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, parmezan, chives, bagheta si parmezan.
Ingrediente:
- 1 conserva (390 g) inima de anghinare
- sucul de la 1 lamaie
- 2 catei de usturoi – unul zdrobit, celalt taiat pe jumatate
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 25 g parmezan, ras
- 1/2 punga de chives, taiat cu foarfecele
- 1 bagheta, taiat in felii subtiri
- cateva fasii de parmezan, pentru servit
Mod de preparare:
scurg anghinarele şi se pun în vasul robotului, împreună cu sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, o lingură de ulei, parmezanul, sare şi piper.
mixează până se obţine un piure nu foarte fin, curăţând pereţii bolului cu o lingură, o dată sau de două ori: încorporează o parte din chives.
Pasta poate fi pregătită cu o zi înainte şi ţinută la frigider.
prăjesc sub gril 12 felii de baghetă, pe ambele părţi, până devin aurii.
freacă uşor cu partea tăiată a usturoiului şi se stopesc cu uleiul de măsline rămas.
ung cu crema de anghinare, se presară cu fâşii de parmezan şi restul de chives.
râşneşte piper deasupra, apoi se servesc.
Crostini cu anghinare şi chives
Pofta buna!
Tocăniță de pui cu legume la abur
Tocăniță de pui cu legume la abur din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, dovlecel, broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano. Această tocaniță de pui cu legume la abur (reteta dietetica) este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru cei care doresc să mențină o alimentație echilibrată. Aburirea legumelor ajută la păstrarea nutrienților […]