Sorbet de ţelină şi suc de morcovi
PrinteazaO reteta de sorbet de telina si suc de morcovi din: apa minerala, zahar, tije de telina, mere, zeama de lamaie, albus de ou si morcovi.
- 250 ml apa minerala
- 340 g zahar
- 350 g tije de telina (cu frunze)
- 100 g mere verzi
- 1/2 lamaie (zeama)
- 1/2 albus de ou
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Taie ţelina bucăţi şi opăreşte-le 1 minut în apă clocotită, apoi răceşte-le într-un castron cu apă rece cu gheaţă. Pune-le în blender, adaugă merele curăţate de coajă şi cotoare, tăiate bucăţi şi mixează-le împreună cu zeama de lămâie.
Adaugă 250 ml din siropul răcit şi albuşul bătut spumă tare.
Toarnă compoziţia în aparatul de făcut îngheţată şi procedează conform instrucţiunilor de preparare. Inainte de a-l aduce la masă, pasează morcovii în blender şi filtrează sucul.
Toarnă sucul de morcovi în cupe sau în pahare, pune sorbetul deasupra şi serveşte-l imediat.
Sorbet de ţelină şi suc de morcovi
Pofta buna!