Rulada cu piersici
PrinteazaO reteta de rulada cu piersici din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, sare, compot de piersici, foi de gelatina, suc de protocale, suc de lamaie, marmelada, coaja de protocala si frisca.
- 3 oua
- 140 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 90 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 450 g compot de piersici
- 7 foi gelatina
- 200 ml suc de portocale
- 2 lingurite suc de lamaie
- 2 linguri marmelada de portocale amare
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 300 g frisca
Mod de preparare:
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 200°C. Se separă ouăle; se bat gălbenuşurile cu 1 lingură de apă, 80 g zahăr tos şi zahăr vanilat. Se amestecă făina cu praf de copt şi se înglobează. Se bat albuşurile cu sare şi se înglobează.
Se aşază compoziţia în tavă şi se coace cca 10 min. Apoi se răstoarnă pe un prosop pudrat cu zahăr, se desprinde hârtia de pe fund şi se rulează foaia de pandişpan în prosop; se lasă să se răcească. Se lasă să se scurgă piersicile şi se taie cuburi. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se încălzesc sucul de portocale şi de lămâie cu marmeladă şi coajă de portocală.
Se dizolvă înăuntru gelatina. Se dă la frigider ca să se întărească puţin. Se bate frişca împreună cu restul de zahăr; jumătate de cantitate se înglobează în jeleul de portocale, împreună cu piersicile. Se derulează blatul şi se unge cu cremă; se rulează la loc. Se ornează cu frişcă, eventual kumquat şi lămâiţă.
Rulada cu piersici
Pofta buna!