Penne cu sos ragu
PrinteazaO reteta de penne cu sos ragu din: paste penne, carne tocata, ulei de masline, pulpa de rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, morcovi, masline, usturoi, vin rosu, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper.
- 300 g paste penne
- 500 g carne tocata (amestec vita cu porc)
- 3 linguri ulei de masline
- 300 ml pulpa de rosii
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute (optional)
- 1 morcov
- 10-15 masline negre
- 2 catei de usturoi
- 200 ml vin rosu
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- frunze verzi de busuioc pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras, ardeiul iute (opţional) şi se călesc în ulei până se înmoaie bine. Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea, amestecând mereu.
Se adaugă vinul, foaia de dafin, cimbrul, sarea şi piperul, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade bine. Se adaugă pulpa de roşii, măslinele şi se lasă să fiarbă în continuare până capătă consistenţa unui sos.
Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu sosul ragu. Se servesc calde, decorate cu frunze verzi de busuioc. Opţional, se pot servi presărate cu parmezan ras.
Penne cu sos ragu
Pofta buna!