Prăjitură cu caise
PrinteazaO reteta de prajitura cu caise din: unt, zahar, faina, sare, zahar, oua, coaja de lamaie, suc de lamaie, praf de copt, compot de caise si dulceata de caise.
crusta crocanta:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 350 g faina
- 1 praf sare
in plus:
- 200 g unt moale
- 150 g zahar
- sare
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 3 linguri suc de lamaie
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 conserve compot de caise
- circa 400 g dulceata de caise
Mod de preparare:
Se frământă un aluat sfărâmicios din unt, zahăr, făină, 2 linguri de apă şi sare; se dă la frigider cel puţin 1 oră. Se bate restul de unt cu zahăr, sare şi zahăr vanilat; se înglobează ouăle. Se înglobează coaja şi sucul de lămâie, apoi făina amestecată cu praf de copt.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se repartizează pe o tavă unsă aluatul de chec, caisele scurse şi dulceaţa. Se presară deasupra aluatul crocant şi se coace la cuptor circa 35 min., până se rumeneşte. Se lasă să se răcească.
Prăjitură cu caise
Pofta buna!