Prăjitură cu caise

Printeaza

O reteta de prajitura cu caise din: unt, zahar, faina, sare, zahar, oua, coaja de lamaie, suc de lamaie, praf de copt, compot de caise si dulceata de caise.

Ingrediente:Prăjitură cu caise

crusta crocanta:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 350 g faina
  • 1 praf sare

in plus:

  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 conserve compot de caise
  • circa 400 g dulceata de caise

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat sfărâmicios din unt, zahăr, făină, 2 linguri de apă şi sare; se dă la frigider cel puţin 1 oră. Se bate restul de unt cu zahăr, sare şi zahăr vanilat; se înglobează ouăle. Se înglobează coaja şi sucul de lămâie, apoi făina amestecată cu praf de copt.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se repartizează pe o tavă unsă aluatul de chec, caisele scurse şi dulceaţa. Se presară deasupra aluatul crocant şi se coace la cuptor circa 35 min., până se rumeneşte. Se lasă să se răcească.

Prăjitură cu caise

Prăjitură cu caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.