Gogoşi cu cartofi si branza

Printeaza

Gogoşi cu cartofi si branza din: faina alba, drojdie, cartofi, ou, branza de oaie, ulei.

Ingrediente:Gogoşi cu cartofi si branza

  • 1/2 kg făină albă
  • 1 nucă de drojdie
  • 2-3 cartofi mai mari
  • 1 ou
  • 200 g brânză de oi (caş, telemea sau sărată)
  • 250 ml ulei

 

Mod de preparare:

Pui făina într-un castron, îi faci un cuib în care vei pune drojdia şi o ceaşcă de apă caldă. Amesteci bine ca să faci o maia pe care o laşi să crească. Fierbi cartofii ca pentru piure, îi pasezi şi îi adaugi călduţi peste maia.

Apoi vei pune brânza, oul şi amesteci totul cu o lingură, ca să obţii un aluat ca un piure mai tare. Laşi să crească până se umple vasul. Intre timp, într-un vas de tuci vei pune ulei să se în­cingă (uleiul trebuie să fie de 2-3 cm pe fundul vasului).

Din aluat, iei cu o lingură de inox din aluat şi îi dai drumul în ulei. Gogoşile vor lua forma unui cartof copt în cuptor. Le consumi calde sau reci. Când e post, vei renunţa la brânză.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • gogosi cu cartofi si branza
  • gogosi de cartofi cu branza
  • gogosi cu branza si cartofi
  • gogosi cu cartofi

1 comentariu

  1. Nu am facut gogosi din astea pana acum, au iesit bune?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.