Prăjitură cu branză, fructe de pădure şi ciocolată albă
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: ciocolata alba, crema de branza, frisca lichida, zahar tos, zmeura, biscuiti, afine, capsuni.
- 300g de ciocolată albă
- 2 cutii a câte 300g de cremă de brânză
- 284ml de frisca lichidă
- 50g de zahăr tos
- 170g de zmeură la caserolă
- 5 linguri dulceaţă de zmeură
- 85g de biscuiţi amaretti
- 200g de căpsuni mici
- câteva afine (opţional)
Mod de preparare:
Se mărunţeşte ciocolata într-un bol de sticlă, după care se aşază deasupra unei cratiţe cu apă clocotită şi se lasă până ce se topeşte, asigurându-vă că fundul bolului nu intră în contact cu apa. Se tapetează o formă dreptunghiulară de copt cu folie alimentară unsă puţin cu ulei.
Se bat de preferinţă cu mixerul brânza, frişca şi zahărul, apoi se adaugă în compoziţie ciocolata albă topită, aproape rece, şi se amestecă în continuare până la omogenizare. Se amestecă 50g de zmeură cu 2 linguri de dulceaţă. Se răstoarnă jumătate din amestecul de brânză în forma de copt, apoi se adaugă în mijloc zmeura cu dulceaţă. Se acoperă cu restul de amestec de brânză, se nivelează şi se presează biscuţii deasupra. Se acoperă şi se lasă la rece 6 ore sau peste noapte.
Se dau deoparte aprox. 6 căpşuni. Restul se înjumătăţesc şi se încălzesc cu restul de dulceaţă într-o tigaie, până se înmoaie. Se zdrobesc cu ajutorul robotului de bucătă fie sau al blenderului, apoi se dau printr-o sită pentru a elimina seminţele şi a obţine un sos. Se adaugă un strop de apă dacă sosul este prea gros.
Pentru servit se răstoarnă cu grijă forma pe o farfurie, se ridică şi se înlătură folia alimentară. Se înjumătăţesc căpşunele rămase şi se aranjază desupra prăjiturii, cu zmeura rămasă şi afinele (dacă folosiţi). Se răstoarnă deasupra puţin sos, iar restul se serveşte separat.
Prăjitură cu branză, fructe de pădure şi ciocolată albă
Pofta buna!