Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline.
- 2 pulpe de raţă
- 2 cartofi, cu coajă
- 85g de bob verde (sau de fasole uscată)
- 1 andivă roşie, cu frunzele separate
- o mână bună de creson
- 2 sfecle roşii coaptei
Ingrediente sos:
- 8 linguri de vin roşu, de exemplu Merlot
- 1 haşmă, feliată subţire
- 1 lingură de gem de coacăze
- 1 linguriţă de supă de pui
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170° C/ gaz 5. Se înţeapă pielea de pe copane cu o furculiţă, se freacă cu sare şi piper negru, apoi se aşază într-o tavă şi se dă la cuptor pentru 50 de minute, până ce pielea capătă o culoare aurie şi devine crocantă.
Intre timp, se fierb cartofii 10 minute până ce sunt aproape moi, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se adaugă în tavă lângă raţă, se dau prin grăsimea lăsată şi se lasă la cuptor pentru ultimele 30 de minute de preparare ale raţei sau până ce se rumenesc.
Se prepară sosul. Se răstoarnă vinul şi haşma într-o tigaie şi se fierb până ce cantitatea scade la jumătate. Se adaugă supa şi gemul de coacăze şi se amestecă până se topesc. Se adaugă uleiul de măsline.
Se fierbe bobul 7-8 minute, se scurge, după care se curăţă de pieliţa care îl acoperă, pentru a dezvălui verdele crud din interiorul boabei. Se aranjează frunzele de andivă şi de creson în boluri mari, puţin adânci, împreună cu sfecla roşie şi bobul. Se rup bucăţi de friptură şi se presară împreună cu cartofii peste salată. Se stropeşte cu sos.
Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot
Pofta buna!