Vinete coapte cu sos de coriandru
PrinteazaO reteta gustoasa de vinete cu: iaurt, ulei de masline, coriandru, usturoi, suc de lamaie.
- 4 vinete mari
- 4 linguri de iaurt grecesc
- 2 linguri ulei de măsline
- o legătură mare de coriandru, doar frunzele, tocate fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- sucul de la o lămâie normală sau verde
Mod de preparare:
Se aprind două ochiuri de aragaz, se aşază vinetele direct pe ele, câte două pe fiecare ochi. In 30 de secunde vor fi deja înnegrite pe o parte, prin urmare se foloseşte cleştele pentru a le întoarce până ce coaja se carbonizează pe toate părţile.
Odată fripte, vinetele se pun în pungi de plastic. Când s-au răcit suficient astfel încât se poate umbla cu ele, se jupoaie de coaja friptă şi se aşază într-o strecurătoare. Se lasă la scurs 30 de minute.
Se transferă într-un bol, apoi se pasează cu furculiţa sau se zdrobesc cu blenderul, dar nu într-atât încât să se transforme într-o pastă. Se adaugă iaurtul, uleiul de măsline, un praf de sare, coriandrul, usturoiul şi sucul de lămâie. Se gustă şi se mai adaugă sare sau suc de lămâie dacă este necesar, având grijă să nu acoperiţi aroma vinetei.
Pofta buna!