Prajitura cu cirese si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu cirese si migdale din: unt, zahar fin, oua, extract de migdale, faina, praf de copt, migdale, cirese confiate, lapte si fulgi de migdale.
- 200 g unt, moale
- 200 g zahar fin
- 4 oua
- 1/2 linguita extract de migdale
- 175 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 85 g migdale macinate
- 300 g de cirese confiate
- 100 ml de lapte
- 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160C/gaz3. Se unge o forma de tort cu diametru de 20 cm. Se bate untul cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga trepptat, ouale. Se incorporeaza extractul de migdale, faina, migdale macinate si praful de copt, apoi ciresele si laptele.
Se toarna in forma, se presara fulgii de migdale si se coace de o ora – o ora si 15 minute. Se lasa sa se raceasca in forma, inainte de a servi.
Prajitura cu cirese si migdale
Pofta buna!