Ciorba de miel pentru masa de Paşte

Printeaza

O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare.

Ingrediente:Ciorba de miel pentru masa de Paşte

  • 1 cap de miel sau oase de miel
  • 100 g morcov
  • 50 g patrunjel
  • 1 telina
  • tarhon
  • leustean
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg bors
  • 1 lingura orez
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea ciorbei de miel, folositi in special partile osoase ale mielului: capul, oasele pulpelor, pieptul si gatul. Puneti componentele intr-o oala de 5 litri in care turnati 2 litri de apa rece si lasati 20 de minute pentru ca apa sa prinda din gustul mielului si astfel ciorba va iesi mai gustoasa.

Intre timp tocati ceapa si puneti-o la calit in ulei apoi adaugati zarzavatul tocat in cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel vor fi puse loalalta. Ciorba de miel o fierbeti 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, apoi adaugati orezul si dupa inca 15 minute, jumatate de litru de bors.

Mai lasati-o sa dea in cateva clocote, gustati apoi de sare, stingeti focul si adaugati la ciorba de miel smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata, leustean si tarhon. Acoperiti-o si tineti-o calda pana la momentul servirii.

Ciorba de miel pentru masa de Paşte

Ciorba de miel pentru masa de Paşte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.