Ciorba de miel pentru masa de Paşte
PrinteazaO reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşte din: cap de miel, morcov, patrunjel, telina, tarhon, ceapa, bors, orez, smantana, galbenus de ou, ulei si sare.
- 1 cap de miel sau oase de miel
- 100 g morcov
- 50 g patrunjel
- 1 telina
- tarhon
- leustean
- 1 ceapa
- 1/2 kg bors
- 1 lingura orez
- 100 ml smantana
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Pentru prepararea ciorbei de miel, folositi in special partile osoase ale mielului: capul, oasele pulpelor, pieptul si gatul. Puneti componentele intr-o oala de 5 litri in care turnati 2 litri de apa rece si lasati 20 de minute pentru ca apa sa prinda din gustul mielului si astfel ciorba va iesi mai gustoasa.
Intre timp tocati ceapa si puneti-o la calit in ulei apoi adaugati zarzavatul tocat in cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel vor fi puse loalalta. Ciorba de miel o fierbeti 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, apoi adaugati orezul si dupa inca 15 minute, jumatate de litru de bors.
Mai lasati-o sa dea in cateva clocote, gustati apoi de sare, stingeti focul si adaugati la ciorba de miel smantana batuta cu un galbenus de ou si verdeata tocata, leustean si tarhon. Acoperiti-o si tineti-o calda pana la momentul servirii.
Ciorba de miel pentru masa de Paşte
Pofta buna!